It's me!!

My photo
aku adalah seorang gadis biasa yang suka merepek dan merapu tentang perkara yang menarik perhatian aku. Apa yang aku tulis adalah berdasarkan apa yang aku nampak, apa yang aku dengar dan apa yang aku rasa.

23.10.10

who am i?

kadang2 aku xtau sapa aku sebenarnya...aku sendiri xfaham diri aku...so, aku rasa aku xlayak untuk mnta org laen tuk faham aku...huhh...

mood hari neyh, agak swing2 la jugak...maybe sbb letih...sgt letih...sumtym aku tertanya, perlukah aku berpura2 spya semua orang suka aku? do i have to smile when if feel like crying? do i have to act strong when i need a rest? do i have to push myself to the limit so that i could survive? why does it hurt when you want to become sumbody else...dan paling penting, why does it hurt a lot when you want to be yourself? 

aku rasa aku  sudah terlalu hipokrit sehinggakan aku terlupa siapa aku dulu...who I used to be...kadang2 aku rindukan girl yang always thinking about how to make her days fun...I think I missed her more than anything...girl yang only think that she'll having fun today with her friends...doing stupid things together...walaupown kadang2 hidup aku dulu bosan jugak...huhuhu...

but the most important here is I'm getting lost of myself....erkk? btol ka tu ayat? whatever laa...janji youlz faham kan...aku lupa siapa aku dulu...aku xsuka diri aku sekarang yang sangat penuh dengan kepura-puraan yang teramat...I can't cry whenever I feel sad coz nobody care...I can't laugh out loud whenever I saw sumthing funny...I can't do sumthing stupid coz they'll look at me as I'm an alien...do i have to keep it inside? keep the true me deep inside until I forget who am I...

But the best part is, whenever I feel like want to be myself, I always end up being very2 bad person...orang yang xfikir tentang orang laen...orang yang sangat mementingkan diri sendiri...maybe aku memang jahat...huhhh...slama neyh aku kejam kowt...ngeeee...

some says, be yourself, everyone else already taken...the problem is, how am I going to be myself? tell me coz aku pown sendiri xsure who am I...thats why I keep dwell in the past...keep repeating the sweet memory...and now, I'm scared to create a new memory...coz I might forget the old one...i couldn't find the real me now...owwwhhhh scaryyy...

who am I? what am I going to do today? will I smile or cry at the end of the day? should I express myself faithfully? what am I going to be? be good or bad? will everything be okay at the end? or it just getting worst because of me? if I take risk, will my friend be there to help me go through everything? maybe that's the reason why I didn't take the first step to try something new...and that's why I don't have story to tell...and I know for sure that my story will not end with 'happily ever after' coz I didn't start with 'once upon a time'....

in the end, all I can do is to smile...that's all I have...that's all that left for me...to pray for happiness and smile...have faith that everything will be much better tomorrow...and life will be just the way it is...

=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

17.10.10

as abc

aku buka blog neyh sebab kunun2 mau merapu kat sini...but then aku tengok blog sorang kawan neyh...very interesting la entry dia...makes me laugh at time like this...hahaha...youlzz bley baca entry dia di sini...

aku setuju, selapan, sesembilan ngan dia...maybe youlzz xfaham kenapa aku bley cakap entry dia neyh makes me laugh...opkos la sayang ku semua...tym2 mcm neyh la, tym tengah asaimen bertimbun, dgn masalah separa negara lagi, mesti la aku nak life neyh as simple as abc...huhuhu...tetiba baca entry gojes gulrz tu, trus zaapp aku tau...fuhhh....plus, aku ambek subjek algebra sem neyh n aku baru jak siap mengcopy jawapan kepada soklan luar alam yang sangat susah tuuu...lagi satu, aku tengah menghadap soklan luar alam subjek calculus plak skrg...owhhh...sangat berkaitan dgn aku la tuu...naahhh...mesti youlzz faham skrg kan kenapa aku kata aku bley ketawa baca entry dia....huhuhu...

btw,
if you do not believe that mathematics is simple,
it is only because they do not realize how
complicated life is

and,
don't take life seriously, 
nobody gets out alive anyway 



︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

cerita lama...convo ica

hari rabu lepas, my da one n only sista convo...even aku ada klaz hari tu, aku tetap menyibuk d UPM...hahaha...ahad sebelum tu plak aku pegi lepak ngan dorg...pegi berjalan2 sampai malam...ngaaa...aku mau lepak klcc ngan dorg, tpi xdapat...xpa la...laen kali...hahaha...ok2, aku tauu neyh crta lama...kalau di jual, ndak lakku sudah...been busy lorhh...xda masa mau mengupdate blog...tapi aku tetap mau tulis gak...sbb bukan slalu kakak ku convo kan...ngeee...

memandangkan kakak aku neyh orang pertama yang convo dalam famili kami, (convo tadika ngan conco skola teknik xbley di kira kayh) semua orang excited...terkilan gak sbb my mom xdpat dtg...tpi buFday gal gnti tpt my mom dat day...xpa la...rezeki buFday gal kan...dapat pegi jalan2 d kL...hahaha....

sempat gak aku pegi melancong ngan dorg even bnyak keja...



putrajaya

depan istana...*kuda yang pandai posing

c camie yang mula2 tu xmau turun begambar...tpi dia yg posing lebih...

huhuhu...awal2 pgi lagi aku sudah gerak dari tanjung malim...nebes gak sbb neyh first tym aku ke serdang sensorang...ngaaa...sampai jak kL, aku trus naek train...ngeee...alhamdulillah...selamat gak aku smpi UPM...hehehe...thnks kepada kwn yang sudi ambek aku d ktm serdang...then, aku dapat jumpa ngan kawan sekolah menengah aku...syiok gak lepak ngan dorg...trus lupa aku mau wat homework ku...ngeee...tym upacara penyerahan sijil tu, aku xdpt tgk sbb kami pegi lepak tpt laen...nyesal gak la....tapi xpaa...huhuhu....then, begambar2 sblm rushing2 pegi kasi balek jubah n ambek sijil...then, trus balek...fuhhh...hari yang sgt pack n memenatkan...tapi excited...waaaa....

my sista n her ex-classmate...

huhuhu...rasanya blom terlambat utk saya mengucapkan tahniah...congratulation...celebration...lalalala...^^


︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

5.10.10

tak perasan atau buat2 xperasan?

aku sebenarnya alergik ngan orang yang sumbunk gilak...okayh2, mybe aku pown sumbunk gak sumtym...tapi aku rasa aku sudah terlalu bagus untuk mereka *perasan habis...kalau youlzz tanya kawan2 aku tym, aku sekolah menengah dulu, mesti dorg ckp aku sumbunk and berlagak and tembirang and mcm2 lagi la...mybe di sebabkan aku rasa aku sudah berubah, aku mau orang sekeliling aku pown turut berubah mcm aku...*wink...

kalau dulu, aku xkesah kayh kalau org tu xmau pandang and senyum kat aku even aku kenal orang tu, dan org tu pown kenal aku...dalam hati aku cakap, ada ku kesah? xmati pown kalau kau xsenyum kat aku...tapi sekarang, i learn about da power of smile...ngaaa...mcm pelik jak ayat kan...hahaha...watever laaa...yang penting, sekarang neyhh, aku dah tau ttg keindahan senyum...so, aku pown ubah perangai (kunun laa)...aku try to smile to everyone...jadi budak baek dan peramah seramah alam...bukan senang mau jadi budak baek...muka masam yang telah menjadi ekspresi kebiasaan aku terpaksa di ubah...dan untuk memaniskan muka sepanjang masa sgt menyeksakan...tapi aku tetap nekad...aku mau berubah jadi budak baek yang menyenangkan hati semua orang...paling kurang pown, org xstress tgk muka aku...hahaha...

tapi...tapi...tapi...aku menyampah sungguh kalau aku senyum kat orang tu, tapi dia buat2 xnampak...HALLO...aku ingatkan kita neyh kenalan...isn't dat wat kawan do? kalau orang senyum kat aku, kompom aku balas...mungkin ni balasan aku kowt...sbb dulu2 aku malas senyum...skrg, aku senyum sensorang...xda orang mau ikowt aku senyum...alerrr...

atau pown mungkin dorang xperasan...yelah...terlalu fokus mengatur langkah dengan penuh bergaya...*kawan aku cakap, life is a runaway...so, kena la look perfect all the tym...sampaikan langkah pown xbley pincang...sbab tu la theyolzz xkesah orang kiri kanan...xpa2...aku fahamm...plus, siapalah aku ini..<-- sila baca dengan nada seperti dalam lagu...hahaha...

atau pown, dorg saja buat2 xperasan...malas nak layan...biar la kau sana bung...bukan kau harapan jugak...kawan aku cakap, bukan kau kamsatu jugak...hahaha...kalau aku layan kau, buang masa aku jerr...baek aku buat2 xnampak...hooooo...maen kasar nampak...tapi xpaa...aku akan terus tersenyum sampai kau pown rasa bosan tgk aku senyum...hahahaha...*aku kan ada senyuman yang menarik...teyoot...

mana2 jak la kawann...yang penting youlzz hepi...aku dah buat baek kat korang, jadi jangan salahkan aku  plak kalau aku wat perangai lama...^^

senyum la macam saya!! ^^

nah, ini lagu khas tuk orang yang xsuka senyum...senyum ngan saya kayh...muahhzzz....xoxo...


oleh Fajeriah Ibung a.k.a budak gojes...
hahahaha....^^



︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

4.10.10

diet?

haLuu semua...tym2 aku ada idea mau conteng kat sni, baek aku conteng sepantas halaju cahaya sebelum idea tu terbang melayang...kelepak3x...<--sound effect kayhh...nnt kalau dah xda idea, mau berkurun blog neyh senyap sunyi sesunyi tapak perkuburan...ngaaaa...

okayh3x...enuF wiF da intro...tetiba aku rasa mau cakap sal diet...hmmm...wat is da definition of diet bgi youlzz arr...bila aku post jak status ckp sal aku mau diet, trus org komen...siap sokong 10000000000x lagi...adeyhhh....terasa I kayh...<--nada gedikzz sket...actually, aku neyh xda la gemukzz gilak..(perasan slim)...tapi aku rasa aku tetap perlu diet...mesti youlz akan terfikir, ala minah neyhh...badan macam tu pown nak diet kerr? bajet cun betul laaa...

bagi aku, diet bukan bermaksud mau kurus...diet untuk kesihatan...kalau badan kurus, tangan mcm lidi...nampak tulang sana sini, tapi perut banyak lemak...itu xsihat...aku mau sihat...ada shape itu belakang kira...(erkk...btol kaa)...apa2 laa...xkesah apa orang kata...yang penting sihat...kalau terlebih kurus pown problem gak...kalau gemukz btol pown problem gak...

so, bagi aku, bila aku cakap aku mau DIET, maksudnya aku kena buat beberapa perkara neyhh...

  • kurangkan ambek makanan berlemak...(kulit ayam goreng, I have to say gudbye...)
  • kalau mau kurang makan nasi pown, kena ambek makanan yang bley bagi tenaga tuk stay active for the whole day...jgn la di sebabkan diet, trus lemah xbermaya...mcm mayat hidup...jadi mcm zombie kampung pisang...otaaakkk...hahaha...
  • get enuF SLEEP...mcm impossible jak kan...asaimen berlambak lagi laaa...
  • kurangkan STRESS..singing kaa, dancing kaa...wat la apa2 pown asalkan stress tu kurang...
  • GET SWEAT...erkkk...napa mcm pelik jak bunyi ayat tuuhh...hahaha...pergi la bersenam...wat sit up...kalau malas mau kuar pown, pegi youtube...cari laa lagu mana2 yang fast beat sket...dancing sensorang dalam bilik...kalau xmau sensorang, ajak rumet skali....msti seronok...
  • drink PLENTY of water...air akan wat kita rasa kenyang...pastu, kalau banyak minum, air akan cuci perut...ngeh3x...toxin akan kuar melalui kencing...so, bdn pown rasa freshh...fuhhh...
  • EAT A LOT...BURN A LOT...aku rasa xpayah mau explain laaa...hahaha...
huhuhu...mcm merepek jak aku neyh kan...macam entah apa entah jak tips2 yang aku tulis...aku xrujuk mana2 pakar pown...(malasssss)...tapi ini la yg aku wat kalau aku rasa badan aku makin berat...maybe aku xdapat wat semua, tapi bley laaa...kalau setakat mau maintain body tu, ok laaa...apapown, most people akan diet sebab mau look beautiful...aku pown mcm tu gak...so, slalu la amalkan cara pemakanan yang sihat...

psssttt...mau tau apa tipss untuk jadi cantek?? pasang telinga buka mata, baca btol2...
  • SMILE a lot...youlzz look 10x beautiful when ur smiling...hahaha...jomm senyumm...=)
Today, give a stranger one of your smile...it might be the only sunshine he sees all day

comey kan aku senyum...hahaha...teyooott

oleh  Fajeriah Ibung..^^

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

1.10.10

fuhh...

uhuk3x...
fuhh...penuh sawang blog aku ni
adeeyhh...
lama sudah rasanya aku xupdate blog...

busy gilak...
naseb baek xgilak2 lgi...hahaha...

raya story...
xtau mau crta apa...everyday pegi serbu umah org...
bdn pown rasa berat sbb makan bnyak...hahaha...
tapi tetap maintain even ada rasa ketat sket bila pakai baju kebaya...
ngaaa...
pic raya aku xcurik lagi dari bebudak
tuhh...
plus, xbnyak pown pic raya...
nahhh...pic aku ngan kazen aku...
aku pilih satu yg da best...
kunun laa...padahal pilih randomly...


lately, aku dan skuad linear algebra pegi wat kem FUN WITH MATH d smksa...
fun? seronok gilaakk...best2...rasa macam mau pegi lagi...
letih? opkos...tapi wat pa fikir kalau dah having fun kan...
aku xbnyak pic...n aku xambek pic lagi...so, xdpat mau po
st...

then busy sal energy project plak...
ni la project paling xmau siap2...
dari before posa, sampai la lepas raya...
naseb baek laa sudah selamat di hantar semalam...
result agak memberangsangkan...
bangga gak sket sbb group kami wat porject tu btol2 ngan sepenuh hati...
fuhhh...
nahhh...pic tuk korg...




︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}