It's me!!

My photo
aku adalah seorang gadis biasa yang suka merepek dan merapu tentang perkara yang menarik perhatian aku. Apa yang aku tulis adalah berdasarkan apa yang aku nampak, apa yang aku dengar dan apa yang aku rasa.

15.1.11

jom menderma

okayhh...hari neyh aku baek hati sket...awal2 pagi lagi, buka mata jak trus ingat kempen derma darah di KHAR...actually dari semalam lagi aku plan mau pegi menderma...hehehe...gian menderma laa tuu...sanggup cukupkan titow supaya pass...hahaha...bukankah itu alasan untuk aku titow lama2...apa2 jak laa...

berat badan, pass...
jenis darah, A...
hemoglobin dalam darah, 13.6 mg...
tidur, lebih 5jam...
blood pressure, xingat...yg penting pass jugak laa...
breakfast, sudah...heee...

yeay!! akhirnya aku dapat jugak menderma setelah beberapa kali kecewa sebab xdapat pergi...so, secara rasminya, hari neyh setelah 10 bulan aku xmenderma, aku pergi gak...ngaaa...

apa yang seronok sangat menderma darah neyh? aku pown xsure...yang pasti, aku sukaa...

sapa2 yang blom pernah menderma tu, pergi laa try...best...first2 tu mmg la seram sejuk sket...tapi lepas dua tiga kali pown masih rasa seram sejuk gak...hahaha...yang bestnya, dapat makanan free...heeee...

=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

11.1.11

8-10-tion chekgu fizik!!

Semester neyh memang weolzz akan tersangat2 extra busy sebab kena buat dua macro-teaching dan projek komuniti...haaa...jangan lupa micro-teaching plak...memang nampak senang sebab weolzz dah buat lesson plan tuk the whole form 4 semester lepas...tapi, nak tak nak, semester neyh kena buat balek...perbaiki mana yang kurang...baru laa sesi P&P weolzz gempak...baru laa dapat A edu kali neyh...insyaAllah...

Ni aku nak share beberapa link yang bley membantu korang tuk buat lesson plan youlzz...aku xsure la pula kalau youlzz dah ada link neyhh...saja nak share untuk sesiapa yang xda lagi...heee...





*aku punya lesson plan xda laa gempak even aku dah ada beberapa sumber...neyh semua sebab aku malas atas sebab2 yang tidak dapat dielakkan...

=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

bagus, saya sokong!!

alhamdulillah...perjalanan ke teluk intan pagi tadi diberkati...kami berlima selamat pergi dan selamat kembali...chekgu2 di sekolah tu pown sporting habis...

mula2 tu, pengetua tu macam garang2 jak...pandang dengan penuh serius neyh...siap xbagi duduk lagi...itu ok lagi...ni tanya sekolah menengah dulu skola di mana pulak...nasib baek xtanya result semua orang...tapi ok jak pown...siap sokong sepenuhnya lagi...siap puji tentatif kami nice lagi...syukur sangat2...

lepas tu, chekgu skola tu pown sangat mengalu-alu kan kedatangan kami ke sna...alhamdulillah...dipermudahkan urusan kami tadi...

harap2 segalanya berjalan lancar...xmau la pening kayh...

=)
︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

9.1.11

UGLY but ADORABLE

CUTE? haa....siapa tahu maksud sebenar cute xpayah angkat tangan...hahaha...based from apa yang aku tahu, cute tu maksudnya UGLY but ADORABLE...naaaa....siapa2 yang selalu perasan cute tu, paham2 la yaa...hahaha...

okayh2...ugly di sini bunyinya agak kejam yaa...tapi itu lah kenyataannya...but adorable...means dat, masih mampu di pandang la...xda la huduh gilak...heeee...even ugly xseberapa cantik, tapi masih lagi diminat...so, xpa2 la klu mau claim diri sendiri tu cute...haahahha...

Lately aku selalu claim diri sendiri gojes gorgeous (sebenarnya aku masih xreti eja perkataan neyh)...tapi yang hairannya, reaction semua orang bila dengar aku cakap macam tu semuanya sama...mostly dorang akan terdiam dua saat then ketawa gila2 neyh...aku pown hairan...maksudnya btol la tu apa yang aku claim kan...ahahhaha...perasan gilak neyh...

Then, xda orang percaya bila aku cakap dengan dorang maksud nama IBUNG tu adalah gorgeous...adeyhh...tolonglaa percaya auta ini...hahhaha...

=P

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

8.1.11

why do we need friends?

why do we need friends? is it because we hate to be alone? kita tidak mahu sendiri, thats why kita cari kawan. Kalau kita berkawan atas sebab ini, maybe thats why we have ex-bff. Thats why ada orang yang sanggup dump kawan dia sendiri. Sebab dia berkawan atas kepentingan dia sendiri. Bila dia dah jumpa dengan orang laen, dia can easily tinggalkan kawan lama dia. 

Habis tu, why does we need friend? huh... Soalan yang aku rasa sangat tak patut untuk di tanya. Why do we really need friends? Because they completing my life. Mereka melengkapkan hidup aku. Can I survive alone? Impossible? I'm possible. But then, why do I still need friend? Sebab mereka adalah antara orang terpenting dalam hidup aku. Yes, I can survive alone. But can I laugh alone? Nope. Can I cry alone? Nope. I need friends to share my happiness and sadness. I need them to help me become strong. To make my life more fun.

=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}