It's me!!

My photo
aku adalah seorang gadis biasa yang suka merepek dan merapu tentang perkara yang menarik perhatian aku. Apa yang aku tulis adalah berdasarkan apa yang aku nampak, apa yang aku dengar dan apa yang aku rasa.

14.2.11

penghargaan buat kamu

okayh...tajuk entry adalah gimik semata...ngeh3x...

first of all, aku nak ucapkan salam maulidurasul buat semua...

and second, aku nak ucapkan ribuan terima kasih buat adek yang mengaku dirinya paling kiut dalam kelas linear sem lepas...siapa setuju dengan saya sila angkat tangan....*wati, aku tak tengok lgi, so xreti sangat nak buat...kepada tuan punya badan yang perasan, terima kasih tak terhingga...banyak rezeki aku malam neyh...thanks sebab share...yeeehhhaaa....

and third, aku nak ucapkan terima kasih kepada apai, wati, shud and rini sebab sabar dengan perangai tak matang aku hari neyh...aku tau tadi aku berperangai macam budak2 xcukup umur...aku tengah serabut sebenarnya...sekarang neyh pown tengah layan perasaan sensorang sebab rumet menghilang tanpa jejak...*jap lagi dia balek kowt...xda laa hilang sangat pown...

btw, thanks sebab bersabar dengan perangai annoying aku and sori kalau aku menyinggung mana2 perasaan kamu...erkk...but seriously, aku tengah jiwa kacau sekarang neyh...rasa macam the whole world turn their back on me pown ada gak...if I said life is not fair, dats mean aku menidakkan ketentuanNya...bukan begitu...so, untuk aku menerima apa yang aku nampak tadi, bukan mudah kayh...maybe bagi kamu benda neyh biasa2 jak...but form me, its unfair...owhhh...bila dia kata nak hold and she's given second chance, aku rasa macam mau nanges tym tu jugak...tapi di sebabkan org yang present lepas tu adalah orang yang pernah bagi semangat kat aku dulu, aku tahan jak...since aku present hari tu, aku ambek masa dua minggu untuk betul2 terima apa yang aku buat...and I try to blame everything on me...and now, orang yang dapat masa lama untuk prepare, buat macam tuh...what the....maybe kamu xfaham perasaan aku, tapi aku betul2 down tadi...sbb tu perangai pown macam haram...sori erk sebab buat kamu rasa xselesa ngan aku....

aku bukan nak salahkan sesiapa...tapi sebagai manusia biasa, aku pown akan rasa tak puas hati...maybe sebab salah aku sebab aku tak minta second chance...maybe if i ask, i"ll have it...but who knows kan...aku rasa sangat xdapat nak fikir apa2 sekarang neyh...*terpaksa la aku tengok muvie...ngeh3x....

btw, entry neyh adalah untuk memberi penghargaan kepada kamu yang bersabar dengan perangai macam haram aku tadi...thanks banyak2...aku harap lepas neyh kamu jangan laa xmau lepak ngan aku lagi...bila aku tengah tensi and xdapat nak luah jak aku berperangai macam tu...sebab aku xmau fikir....*tengok macam sekarang, i mean tym aku tengah taip entry neyh, aku rasa mcm nak campak semua barang kuar bilik...owhhh....okayh laa...perasaan hari tuh datang balek...rasa macam nak nanges macam hari kejadian...

adios...

seriously, really...really...really thanks sebab sabar and thanks sebab belanja...

sayang youlzz....

xoxo...

=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

L word...

salam semua....sempena hari yang penuh kontroversi neyh, aku mau wat entry about love...what is love? ask yourself laa...kalau xdapat jawab jugak, try google search...macam yang aku buat...hahaha...

love is subjective...itu yang selalu aku baca komen orang tentang love...subjective tu apa? honestly, aku xtau...owh, aku mempamerkan kebuduhan laa plak...ngaaa...apa itu cinta bagi kamu? will you give me the same answer? 


haaa...what is love...ask yourself...

aku mau story tentang love dari sudut pandangan aku yang xseberapa berpengalaman dalam mencari cinta neyh...I received love since I was born 22 years ago...I received love from Allah, the one that never leave me alone; from my parents, person I love most; from my family, including my unborn younger brother *owh, statement yang very not so matured; from people around me, as I am so cute since born...ngaaaa....

as 22 years of my life, I do fall in love...fall deeply in love, I think...but not so deep sampai aku sanggup bergadai nyawa laa...I learnt to love *love between man and women of course start from form 5...haahaha...I started late I guess right...sebelum tu aku xpernah fikir untuk serius dalam menyayangi someone yang bukan my family and my fwenz...di sebabkan beberapa perkara membuatkan aku cuba untuk memilih seseorang untuk disayangi...and of couse sebelum tu I love to flirt around...ngaaaa...ayat macam bitch...huh...first tym merasai this feeling, memang macam terkena renjatan electric...bak kata datuk nenek kita, macam ada spark neyh...and we called it spark of love...


spark of love...have you feel it?


Bila terbang ke memoryland neyh, rasa nostalgik gilaa...terasa macam dah hidup beratus tahun pown ada gak...sebab all those memories are in black and white...haahaha...dalam misi mencari cinta aku temui different meaning of love...love that you have to let it go because you shouldn't have it...love that need you to trust your partner...and love that full of lies...huh...dan semua itu pernah membuatkan aku menangis...buduh kan...just because orang laen, aku nanges...what if my parents say that they don't love me anymore...maybe aku meraung menangis sampai mata buta macam kasim selamat...owhh...xdapat aku bayangkan...

but most love is painful isn't it? to find your true love, you have to go through a lot of pain...you hurt a lot...I wonder, how much pain you have to pay for one true love...hmmm....how do we know that our loves is true? is it something that you rather die than giving up? honestly, I don't know...there's a lot of things about love that we need to discover by ourself...we need to feel the pain, get hurt and survive in order to get the real meaning of one word, LOVE....

love as though you have never been hurt before...


what ever it is, love yourself, love your family and love people around you...so that you will receive the much more love from them...LIFE is like Pascal Principle that explain about love multiplier, you need to give love in order to be loved more...

so, stay healthy, stay cute, and stay happy...

=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

13.2.11

praktikal? alahaii...

salam semua...

kali neyh aku xtau mau update pasal apa...rasanya bebudak fizik sekarang neyh tengah tegang pasal nak praktikal mana...aku pown tegang gak...sbb xtau mau decide mana...kalau boleh, aku mau cri tpt yang menyenangkan aku...tpi, mesti orang laen pown mau benda yang sama kan...xda yang mau mengalah, and aku pown sama...alahai...

so, kesimpulannya, xda kesimpulan...apapown, di mana pown kita ditempatkan, niat kita tetap sama kan...mahu mendidik anak bangsa...

=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

7.2.11

10 sebab kenapa belajar fizik itu perlu


hehehe...sekeping poster neyh saja sudah mencukupi...
poster neyh aku ambek dalam blog sum1...
aku xingat blog sapa sebab aku jumpa neyh lama dulu...
so, aku xproduce apa2 pown dalam poster neyh...
just want to share jak...
sharing is caring kan...

stay healthty, stay happy and stay cute...
=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

6.2.11

kenapa mesti pilih cikgu?

haaa...sila rujuk tajuk entry berkali2 yahh...soklan neyh di tweet kan oleh kawan aku...hmmm...rasanya aku bersetuju selapan ngan entry neyh...mesti kamu sudah baca post neyh kan...nahh, aku bagi baca skali lagi...

kenapa lelaki patut segera meminang seorang guru...

okayh, klu blom baca, baek baca dulu...rasanya semuanya jelas kan...heee...

aku setuju ngan post neyh bukan semata-mata sebab aku neyh bakal guru...tapi secara personalnya, aku akui kebenaran yang dinyatakan dalam post neyh...so, klu mau komen banyak-banyak pown, xda yang bley dicakapkan...

kenapa cikgu disangka baik? hmmm...neyh juga soklan yang di tweet kan kawan saya...kenapa yaaa...bagi aku, cikgu disangka baik sebab cikgu dianggap ibu/bapa/datuk/nenek/pakcik/makcik oleh pelajarnya...lagi pown, aku percaya dalam minda setiap cikgu, dia bertanggungjawab untuk mengubah nasib pelajarnya...dia bertanggungjawab terhadap perbuatan pelajarnya, terhadap masa depan pelajarnya...haaa...kalau dah fikir macam tu, kompom la sifat keibuan/kebapaan/kedatukan/kenenekan/kepakcikan/kemakcikan akan terserlah...mostly orang akan bayangkan cikgu sebagai seorang yang lemah lembut, tegas dan berdedikasi, berdasarkan gambaran cikgu dorang dulu-dulu...

bercakap pasal cikgu dulu-dulu, baru-baru neyh, aku ada bermimpi tentang cikgu bahasa melayu tym form5 dulu...dalam cerita *mimpi aku tu, first day of school after holiday...and kami baru naek form4...lebih kurang macam tu laa...cikgu kami tu cakap, dia hanya bley ajar bahasa melayu and math* ini auta, dan dia xbley ajar kami add math...and dalam mimpi aku, kami respon macam neyh "kami xkesah cikgu...kami bukan hanya nak tau tentang ilmu semata-mata...ajarkan kami tentang kehidupan..." something like that laa...owhh...nampaknya pelajar bukan sahaja mahu menerima ilmu, tapi mereka juga mau dididik untuk menjadi manusia yang lebih baik...

mimpi neyh ekceli dipengaruhi oleh drama Gemilang yang sedang di tayangkan di tv3 setiap isnin...owhh...but it seems real as all my friends was there...

apapown, sesiapa yang xminat jadi cikgu tu, baca yang neyh plak...entry dari orang yang sama...hehehe...

kalau lelaki meminang guru, perempuan kena pilih siapa?

dan sebenarnya, sesiapa pown berhak memilih pasangan hidup masing-masing...xkira la dia kerja apa...yang penting, dia ada kerja dan ada keinginan untuk memperbaiki kehidupannya pada masa akan datang...aim for the best la orang bilang kan...

so, stay healthty, stay cute and stay happy everyone...

=)
︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

5.2.11

memori land...sipi2 jak kayh...

just finished drink white coffee and its already midnight...wat should i do? owh noo...mata segar bugar la pulak...adeyhh...memang cari pasal laa...aleerrr...

but its okayh i guess...bley la update blog kan...ngaaa...kali neyh aku rasa macam mau titow upload gambar dulu2...ngah...ngah...ngah...gmbar malam pesta muda mudi...heeee...

okayh...i'll just post it randomly as my lappy terkena serangan virus hari tuu...*most pikca hilang entah ke mana...lets see few pikca...

hehehe...yang neyh paling xbley blah...indeed xbley blah...
lebri tu kami yang punya...
ada ku kesah kau datang mau study or taking pikca?
hahaha...=P


4flat for sem2 at kml...
harapan tinggal kenangan kowt...tym neyh tengah tgu gwen mau outing sama...
awal2 pagi lagi aku pegi bilik budak neyh mengajak dia outing...
last2, ndak plak dia mau...naseb baek gwen n rumet ada...
ngeee...tujuan outing? xda....=P



Tym neyh suma budak form 5 stress mau mampus...
yeah, weolzz noe spm just around da corner...but dun expect weolzz study while
the other students huhahuha di padang kayhh...
sudahla bley di dengar kegembiraan dorang di kelas tym tuu...
tapi, ada ku kesah...kamu lari2 di padang, kami posing2 tepi blok...
*semua pelajar form5 mati akibat kebosanan di dalam kelas...tetapi hidup semula selepas loceng
blek bunyi...hahaha...ingat lagi lintas langsung 'berita utama' tym neyhh...ngaaa...



gambar kelas...tym neyh laa paling best...macamla xpernah ambek gambar sebelum neyh kan...
tpi tym neyh jak la dapat kumpul semua bebudak...
smilee...say cheesseeeeee  =)



majlis mohon restu...hampir semua bebudak nanges...yang nampak mcm ganas ala2
gengster pown leleh jugak...opsss...i xsebut nama kayhh...
sibuk gak mau ambek gmbar sekelas yg unofficial punya...
ni kes dengki ngan budak klaz laen laa neyhh...
adeyhh laaa...



okayh...ini last...ekceli, aku mau post gmbar budak titow dengan nyenyaknya di buai
mimpi di alam magika, tpi kesian plak dia kan...mesti dia besar sudah skrg...ngeee...
no special occasion pown tym ney...lepak lebri tym klaz bm...then bebudak form4 neyh menyerbu...
sori cikgu, kami buat keja lepas tangkap muat gambar kayh...
peace eberiwan.....=)


okayh...tu jak la gambar yang aku mampu tunjuk...ekceli, aku penat sudah...kesan white coffee cuma bertahan selama 30minit...ngaaaa....mostly pikca tym skola captured by my cam...hehehe...*bangga sket...tym tu, aku sorang jak rajin bawa cam ke skola...tapi skarang, xperlu lagi...sejak adanya dslr dorang, *dulu dua jak...skrg ada tiga sudah...aku cuma perlu pose...hana...dol..set...kimcheee...hahaha...

so, bila lagi kita mau kumpul2 neyh...adeyhh...miss youlzz so damn much..!!

apapown, stay healthty, stay cute and stay happy...

=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

4.2.11

its February!!

yaa...its february oredi...gosh...cepat gilak masa berlalu kan...heeee...cuti seminggu and aku xstart buat homework lagi...okayh2...aku buat sekarang *after aku post entry neyh laa kowt...ngaaa...

its been so long since my last post kan...nothing to say kowt...maybe i should stop blogging...

hmmm...

apapown, stay healthy and stay cute everyone...


=)

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}