It's me!!

My photo
aku adalah seorang gadis biasa yang suka merepek dan merapu tentang perkara yang menarik perhatian aku. Apa yang aku tulis adalah berdasarkan apa yang aku nampak, apa yang aku dengar dan apa yang aku rasa.

31.5.11

[simple but true]

"Kadang-kadang, bila kita terlalu letih untuk menunggu seseorang itu untuk datang di dalam hidup kita, secara tidak sedar kita tidak memerlukan mereka lagi"

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

25.5.11

entry merapu.. jangan baca..

assalam.. =)


masuk kali neyh, sudah lebih 3 kali aku type and delete apa yang aku sudah type.. ini bukan latihan menguatkan jari jemari di atas keyboard okayh.. neyh tandanya aku sudah tidak tahu apa yang perlu di tulis bagi memeriahkan blog.. sudah lama blog ku di biar sepi.. hehehe.. napa aku gelak? sebab macam geli2 di situ bila ayat2 jiwang keluar tym malam2 macam neyh.. di tambah pula dengan jiwa yang bukan dalam mood jiwang.. aicehh...


seriously, aku tidak tahu apa yang perlu aku type di sini.. fuuhh.. tapi saja gedik2 mau update blog (yang mana aku tau sememangnya tiada siapa yang baca).. hmmm.. okayhh..


lagu dalam playlist sudah start main lagu tidurlaaa... dia cakap tidurr laaaaa...


so, nytezz...

apa yang aku merepek pown aku tidak tau..

apapown, stay cute, stay happy, stay healthy..

=)
︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

8.5.11

primadona?

assalam.. =)


hari pertama
niat memang mau keluar malam.. cari makan laa kunun sebab seharian angkut barang2 sampai xda selera mau makan.. lapaaarrr gilaa.. kalau dah memang primadona, mesti laa keluar malam2 kan.. tapi xsampai 10 meter, patah balek sebab ala2 macam seram jakk di luar.. owhh.. ini bukan kolej..


hari kedua
balek dari kL tersangat laaa awal.. belum pown jam 8, dah terpacak dalam rumah.. kalau dulu, selagi xpuas, selagi tu xbalek.. atau dengan erti kata yang laen, selagi masih ada last bas, selagi itu laa xkan menjejakkan kaki ke kolej...


hari ketiga
beli makan malam seawal jam7 sebab sekali otw balek rumah.. dan makan sebelum jam8.. sangat laa baek nya sebab dah xmakan lewat malam..


hari keempat
"kita tak boleh jadi primadona di sini." ayat neyh keluar dengan keluhan..


hari kelima
"ini bukan kolej. nampaknya, 4bulan kita akan stay di rumah bila malam menjelma.."


hari keenam
"Macam neyh laa kalau sudah namanya primadona. Siang2 mesti lembik sebab selalunya keluar malam2.." dah macam hantu raya bunyiknya..


hari ketujuh
tawaran tuk pegi tengok wayang lepas habis sekolah tidak ditolak.. maka, sampai pukul 1 pagi, masih atas jalan, xpulang2 rumah lagi...


hari kelapan
lepas makan, pegi jenjalan beli barang.. akhirnya, jam11 jugak baru sampai rumah..


adakah aktiviti primadona akan bermula semula? owh tidak.. sebab tuan punya kereta bakal meninggalkan rumah ini pada 15mei.. so, jangan berangan mau terus jadi primadona di sni..

primadona = orang yang suka keluar rumah malam2..

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

3.5.11

pesta buku + 1st day at school

assalam.. 


dengan ini saya mengumumkan bahasanya saya telah belajar berdikari.. yeay!! pegi pesta buku di PWTC dengan berbekalkan signboard.. orang yang di mesej untuk menghulurkan pertolongan nampaknya tidak membantu.. terpaksa laa pegi sendiri.. naek teksi straight dari rawang ke PWTC.. lumayan jugak laa.. hehhee.. 


di sana, borong 5 bijik buku.. fuhh.. puas hati.. lepas tu pegi wangsa maju tuk ambek teksi balek rawang.. sambil2 tu, pegi beli barang keperluan di Jusco di sana.. mesti anda tertanya-tanya kenapa mesti wangsa maju kan.. hehhe.. sebab pacik yang kami ikowt mau balek rawang tu bawa teksi di area wangsa maju.. so, kena laa pegi sana.. huhu.. survive sendiri la jugak kiranya.. tapi dengan bantuan.. erkk.. macam mana tuu? xkisahlaa..


ok, enough pasal pesta buku.. sekarang mau cerita tentang 1st day di sekolah.. fuhh.. proses menghantar barang dari tg malim ke rawang penuh dugaan dan cabaran.. tapi banyak hikmah disebalik dugaan itu semua.. watie sewa kereta untuk hantar barang dan barang aku pulak diangkut oleh budak kecik yang baek hati.. hehehe.. petang tu pulak, kami dihantar oleh budak kecik yang baek hati ke rawang.. terima kasih yang tak terhingga kepada budak kecik itu kerana sudi menolong kami.. *anda adalah kawan kami semasa susah dan senang.. <-- ayat watie.. hehehe..


1st day at school.. okayhh.. ini bukanlaa cerita sewaktu aku baru masuk tadika.. tetapi ini cerita sewaktu aku mula menjejakkan kaki sebagai guru pelatih di Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Tasik Puteri.. subjek yang aku akan ajar ialah matematik dan sains.. owhh.. tiga tahun aku dilatih dan dibekalkan dengan ilmu fizik, last2, ajar subjek minor pulak.. tapi tidak mengapa.. mungkin ada hikmah disebalik semua ini.. ehh... bukan mungkin tetapi sudah pasti!!..


xsabar tunggu 15mei.. hehehe...


apapown, stay cute, stay happy, stay healthy..

=)

*entry yang ditulis tanpa feel.. hahaha..

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}