It's me!!

My photo
aku adalah seorang gadis biasa yang suka merepek dan merapu tentang perkara yang menarik perhatian aku. Apa yang aku tulis adalah berdasarkan apa yang aku nampak, apa yang aku dengar dan apa yang aku rasa.

26.7.11

pasta? bangga!

assalam.. =)


Last sem, aku ada buat carbonara kan. haa.. siapa xingat, sila tengok gambar neyh..

carbonara!!


Haa.. amacam? terliur kan. memang sedap kayh. tidak dapat dinafikan lagi. *okayhakuriak!


Kali neyh aku dengan housemate buat bolognese. ceehh. *bangga!


entah kenapa tetiba terasa mau makan spaghetti bila dengar cikgucikgu sembang pasal makanan neyh dalam bilik guru tadi. So, balek sekolah memang tiada tempat laen yang dituju melainkan kedai runcit. yeehaaa! 
*Aku memang kuat makan, sila ambil tahu pasal tu kayh.


Sampai jak rumah, memang terus potongpotong mana yang patut. *okayh, itu kerja housemate. Aku ambil turn masak. Campak segala benda yang telah dipotongpotong. alaala pro laa kan aku masak kan. tapi memang sedap kowt. *pujidirisendiri


bolognese!!


memang not-so-pasta laa kan sebab hidang dalam mangkuk. Tapi apakan daya, waktu tu memang nafsu makan membuakbuak. Capai manamana yang ada depan mata. senang. xpayah selongkar rak pinggan untuk cari pinggan. kan. So, mau try? kalau berani, boleh laa tanpa segan silu suruh aku buat. Aku memang suka bab masak memasak neyhh.. NOT!


orait..
stay cute, stay healthy, stay happy.
stay cun, stay gorgeous, stay lawa!
=) 

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

24.7.11

kawad kaki. me? NOT!

assalam.. =)


Minggu lepas kena observe dua kali. fuhh. memang entah apa2 laa kan. macam taik kerbau okayh. performance memang macam kambing berak guli. erkk? ada kaa peribahasa macam tu?  so, memang tiada benda yang boleh distory kan laa. heee.


last Saturday, KP or kadet polis mengadakan pertandingan kawad kaki antara sesama ahli dibawah pimpinan abang2 dan kakak2 senior form5. Aku neyh bukan laa secara rasmi menjadi guru penasihat KP. Tapi tidak sengaja terlibat sama. So, apakan daya. Tapi kerja kami cuma memantau dari jauh. 


jom ushaa gambar. Tapi raw pic laa sebab aku memang laa bukan dalam mood mengedit pic. *lately aku selalu upload raw pic kan. aisehh.



try ambek gambar bendera.. tapi macam xcomey kan.. not the flag.. the pic.. hehehe..




bertindak mengikut arahan yerr..




gentleman laa skuad lelaki sebab bagi skuad wanita lalu.. yeay!





kawad kena pandang 200m kehadapan! *itu jer yang aku ingat.. hehehe..





sesi latihan sebelum pertandingan bermula..




practice leklok.. nanti menang dapat hadiah..





ni dia hadiah nyaa.. amacam? ada beran? fully sponsored by cikgu penasihat KP..
mestilaa bukan kami.. hahaha..



ambik parking sebelum pertandingan di mulakan.





sedia di uji puan!


Ni jak gambar yang sempat ditangkap sebab battery cam buat hal okayh. Time2 macam neyh laa dia habis charge. erkk? apahal macam pelik ayat skema. *lecturer pesan, sebut kena betol. 


Sejuk hati aku tengok students neyh bersemangat untuk belajar kawad. Tapi agak sentap di situ bila abang2dan kakak2 neyh denda pelajar. Aku pown tidak pernah denda diorang kayh. ceit.


Tahniah buat pemenang. Junior2 yang baru belajar kawad tu, jangan lupa apa yang kamu sudah belajar kayh. Nanti turunkan ilmu ke adek2 kamu pula! *wink*


︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

13.7.11

ikhlaskah aku?

assalam.. =)


Lagi cerita pasal aku dan pelajar ku. Kali neyh aku tidak menangis or sedeyh-sedeyh or upset pasal dorang. Cuma aku rasa, bila aku mengajar, ada sesuatu yang buat dorang tidak faham. Aku sendiri tidak pasti sama ada dorang dapat tangkap apa yang aku cuba sampai kan ataupun tidak. Kadang-kadang rasa macam 'owh, malas mau cerita sebab dorang bukan faham pown'..


Tapi bila fikir balek, mungkin aku perlu ikhlas kan diri untuk mendidik mereka. Mungkin aku perlu menyayangi dan mengasihi mereka. Baru laa dorang senang mau dapat apa yang aku sampaikan. Both side (me and my student) kena fikir balek tujuan kami datang ke sekolah. Aku datang untuk mendidik, dorang datang untuk belajar. Kami kena ikhlaskan hati untuk itu. 


Dengan itu, aku yakin segalanya akan baik-baik saja.

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

10.7.11

hari ahad..

assalam.. =)


hari neyh buat apa? of course la duduk rumah. Lepak2 sket. Bersih rumah mana yang patut. Rumah aku sepanjang praktikal ialah di Jalan Pinggiran Lembah Hijau 8. Pinewood Court. Di Bandar Tasik Puteri Rawang. hehehe.. sewa murah jak. RM200 sebulan. Kira okayh laa jugak. kan. kan. kan.



hehehe.. boleh buat tadika sebab rumah memang agak tidak ada barang kayh..
ciss..



neyh ruang simpan kasut.. yang banyak2 tu bukan aku punya..
selipar pink tu jak.. and row paling atas.. hahaha.. tumpang glamer jap..




meja solek dalam bilik 1.. agak bersepah di situ yaa.. hehehe..



kawasan dapur.. tempat masak laa..
kami pown pandai masak kayh.. okayh, tipu~~



view dari tingkap bilik ke-2.. scary dowh kalau tengok malam2..
sebab dia menghadap ke arah jalan yang gelap.. huuu..



bilik ke-3.. kami buat neyh sebagai bilik laundry..
xda laa laundry sangat pown.. just tempat letak baju yang sudah iron..
heeee..


okayh.. aku boring dan tidak tau mau post entry pasal apa.. bye!

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

8.7.11

not mad.. just upset

assalam.. =)


budak yang buat aku upset, *sila baca entry sebelumnya* sudah minta maaf tadi. Waktu aku mau kuar dari bilik guru, terserempak dengan dia. Lepas tu dia cakap dengan nada humble minta maaf sebab buat aku nages semalam. Rupa dia memang nampak macam dia rasa bersalah. Sebab dia tidak pandang aku pown waktu dia minta maaf.


Lepas tu, budak yang mengaku budak sabah tu pulak sibuk mau tahu. Dia kata, mesti la share sebab kami sama2 orang sabah. Hehehe.. Tapi dia nampak protective jugak laa. Takut pulak kalau dia buat apa2 dengan budak yang buat aku nanges tu *okayhsayaperasan.. tapi semuanya okayh sekarang


Sebenarnya, aku bukan laa marah dengan dorang pown. Cuma kecewa laa. Bak kata omputeh, upset. Tapi sekarang okayh kowt. Tadi kawan ada pesan, mintak dengan Allah supaya dilembutkan hati pelajarpelajar.


Semoga dipermudahkan segalanya. Semoga Allah melembutkan hati mereka untuk menuntut ilmu dengan aku. Semoga urusanku dipermudahkan. Semoga segalanya berjalan lancar. Semoga pekerjaan aku mendapat rahmatNya.


Amin~~

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

7.7.11

rasa-rasanya, boleh berdiri lagi tak?

assalam.. =)


hari neyh dalam sejarah sebab akibat terlalu tensi dengan student, aku menangis. Ciss. memang lemah betul laaa.. bukan apa. Aku tensi okayh. Aku buat style inquiry, malas. Buat style cooperative learning, malas. Buat style group discussion, malas. Buat style teacher centered, pown malas. Lepas tu aku tanya, kata tak faham. Katak pown lebih faham kowt kalau aku ajar. Dah cakap banyak kali kan. Takkan tidak faham lagi.


Okayh. Aku memang bersalah sebab aku ajar tidak seBEST cikgucikgu dorang sebelum neyh. Tapi bagi chance laa. Aku cikgu baru mau bertatih. Tidak semua orang lahir terus pandai kan. *tiada orang lahir terus pandai. never! 


Perasaan tertekan tu memang sangat menekan okayh. Aku cakap dalam kelas, memang tiada yang ambil peduli. Asyik nak sembang dengan kawan jak dia tau. Maybe kelas aku bosan. Maybe aku ajar dorang memang tidak faham. Tapi if you listen to just once, rasa-rasanya kamu boleh faham tak apa yang aku cuba sampaikan.


Whateverlaa.. Lantak kamu laa mau jadi apa. Apa yang aku buat neyh belum yang terbaek. Aku bukan mau give up or what-so-ever laa. Just rasa down kejap bila benda macam tu jadi. Dorang tidak bersalah. 


Maybe aku bukan guru yang baek. Who knows.


Try to be optimistik walau pun bersedih.


Duhh..

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

3.7.11

lari? owh mesti laa tidak..

assalam.. =)


Hari neyh adalah hari nya.. hehehe.. Hari neyh bak kata pengetua 'Hari Kenduri' SMKBTP. Lepas lari untuk larian 1murid, 1sukan, 1malaysia, sekolah kami mengadakan karnival keusahawanan. Banyak gak gerai dibuka dan bermacam aktiviti menarik di jalankan.. Di sebabkan aku terpaksa menjaga hadiah untuk cabutan bertuah, aku terpaksa stay padang. Kalau mau berjalan-jalan pown, hanya ke sekitar kawasan gerai jerr. Fuhh..


Tidak dapat derma darah!! I was planning to. Tapi sebab overbusy *akusajabuatbusy, terus tidak jadi menderma. Lagipown mesti aku low-blood pressure sebab semalaman tidak dapat tidur. huhu..


Dan aku tidak dapat ambek gambar waktu budak neyh tengah lari. Sayang sungguh. Sebab pagi tu memang tidak cukup tanah mau jalan kayh. Cehh..



orang ramai menyerbu gerai makanan.. hehehe.. gerai 'kami' kat belakang sekali kayh..



tu dia.. tengok.. ramai kann.. hehehe..



kawasan pentas tempat aku sepatutnya bertapa... tapi aku malas lepak situ.. panas hati.. hahaha..



hadiah2 yang disusun dengan penuh kepeningan.. migrain aku susun hadiah yang banyak dan pelbagai tuu..
cisss.. tapi langsung xbertuah neyh.. alerr..



persembahan student.. don't mind the dark cloud behind.. cuaca cerah jerr sampai ke petang..


student yang berbakat.. enjoy your teenage life dear.. =)



ramai yang mengerumuni pentas waktu persembahan pelajar..



as expected.. they are very talented! i'm proud of them.. teenage.




begambar ngan kuda.. ahhaha.. xberani naek.. ngeh2..


'ni mesti nak masuk facebook'.. abang kuda tu cakap..
xlaa.. masuk blog jerr..



and most fun moment adalah waktu maen benda neyh ngan student..
yang xbestnya, dorg bergabung tenaga menyembur aku sorang..
ciss punya student..



ni laa antara student yang suka sembur aku..
tapi dorang jugak laa yang selalu tolong aku..
thanks arr..

punya aku kental buat num neyh.. last2 kat situ tempatnya..
habis madu, sepah di buang.. cehh..



neyh laa antara hadiah yang aku dapat..
usaha keras nak dapat benda neyh.. hehehe..



and this is my lunch.. huh..


Being with my students, sometimes I forgot that I am the teacher. But the only moment when I am me is when I'm with them. Really gonna miss them. Enjoy your time with your friends before you leave them for your future. Make sure to make a lot of wonderful memories..



︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

2.7.11

will our friendship last forever?

assalam.. =)


Bukan aku nak kata yang I don't trust my friend or something like 'I don't want to be their friend anymore'.. just wondering.. Will our friendship last? Will we still gather somewhere when we are 30? Will we still share our dirty little secret? Will we? Something in the future that we'll never know. All I know is I still want to share my happy times with all of you gurlz.


Lately aku rasa macam sudah lama aku tidak gossiping with my girls. Lebih2 lagi bila sudah hampir setahun aku tidak menjejakkan kaki di bumi Tawau. Rasa macam sudah banyak yang tertinggal. *I am not good in catching-up with the girls. Sometimes that makes me feel like I'm not a good friend. owhh.. damn..


Hari neyh, for some reason, my day has been gloomy. I can fake a smile, but I realize that the smile was gone when nobody's watching. And now I'm alone at home with no one to talk to, makes me feel some kind of sad feeling. *really hate this kind of shit.. when my friend share a song called Teman by Jac, Ning and Shiela. Listening to that song, I cried. I don't even really know why did the tears fall. I just cried over that song.



I guess I missed them so much!!




︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}