It's me!!

My photo
aku adalah seorang gadis biasa yang suka merepek dan merapu tentang perkara yang menarik perhatian aku. Apa yang aku tulis adalah berdasarkan apa yang aku nampak, apa yang aku dengar dan apa yang aku rasa.

22.8.11

first kad raya!

assalam.. =)


Lepas subuh, tidak elok tidur kan. Biasanya aku akan menyiapkan material untuk mengajar lepas solat subuh. Memandangkan sekolah tengah exam, so, cikgucikgu boleh santaisantai sebelum bergelumang dengan kertas jawapan pelajar. Apa yang aku buat untuk mengisi masa lapang selepas subuh ialah...





Kad ini laaa yang terhasil selepas aku menyelongkar adobe photoshop yang sudah berkurun tidak ku kunjungi. Dan ini laa kali pertama aku try buat kad raya yang 100% buatan tangan. Tiada copy paste, tiada crop paste.. 100% asli.. hehehe.. agak kurang comel di situ yaa. Dari jam 6.30 pagi sampai laa ke jam 9.00 pagi aku duduk depan lappy sambil dengar lagu raya buat menatang neyh. Fuhhh! siap juga..


Kalau laaa aku ada jarijariseni.. hurmmm..


︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

18.8.11

menghitung hari terakhir berpraktikal

assalam.. =)


haaa. Kenapa aku menghitung detik terakhir praktikal? Bukan sebab aku tidak sabar untuk meninggalkan tempat ini, tetapi aku sangat tidak sabar untuk menjejakkan kaki semula ke Tawau! Yehaaa.. Setahun aku tidak menjejakkan kaki di bumi Tawau, menjunjung langit di sana. Weeehaaa.


Perasaan memang berbelah bagi. Bila tengok tiket flight balek kampung, memang laa seronok gembira lalala. Tapi bila tengok kalender, terpandang tanda 'final day practical', rasa sebak jugak sebab bakal meninggalkan budakbudakcomel yang menjadi pelajar pertama aku. Raya pown semakin hampir. Bulan puasa juga bakal meninggalkan kita. 


So, ada tiga benda yang menganggu fikiran aku sekarang. Bulan ramadhan yang bakal pergi, praktikal yang bakal berakhir dan tarikh terbang ke kampung yang semakin menghampiri. Fuhh! tak tau perasaan neyh mau respon terhadap peristiwa yang mana satu. Memandangkan aku sudah sakit rumah sejak beberapa minggu lalu, memang laa aku seronok tahap tak ingat mau balek kampung. Tapi rasa sedih pown ada juga. =,(


okayh, dalam gambar neyh bukan student kelas yang aku ajar. Entah kenapa aku tidak pernah berkesempatan untuk snap gambar dengan mereka. It's okayh. Nanti aku snap banyak-banyak.












mukabudakcomel.. =)


︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

13.8.11

#1 first video + almost last observation

assalam.. =)


Baru-baru neyh, aku dengan watie buat video. Ada laa macam seminggu yang lepas. Tapi baru hari neyh terlintas di fikiran yang buntu untuk post dalam blog. Haisshh. Apakah? Video neyh kami buat atas sebab saja mau try. hehehe. Kami neyh bukanlaa pandai gilak buat video-video bagai kan. Just mau cuba dan rasa sendiri perasaan buat video neyh. Memang laa susah dan sangat memeningkan kepala. Tapi seronok bila tengok hasilnya walaupun tiadalaa sehebat mana.




Dan semalam merupakan hari terakhir aku dipantau oleh guru pembimbing. Fuhh.. waktu tengah kena pantau jugak laa blur aku datang kan. Isnin nanti baru pergi jumpa dengan guru pembimbing dan dengar komen dari beliau. Fuhh.. seram neyh.. =P


apapown, wish me luck! Lecturer mau datang sekali lagi. Tapi xtau bila. Next week pula exam. So, good luck buat semua!

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

7.8.11

journey to bazaar



Assalam.. =)


Salam Ramadhan. 


Sebut tentang Ramadhan, mesti orang akan fikir tentang bazaar kan. Haa. hari tu aku ada mengeluh kata di sini tiada bazaar. Bukan tiada, tapi jauh nun di sana. Kalau mau ke sana dengan hanya berjalan kaki, memang berpeluh ketiak. Tapi hari neyh, aku dan dua orang lagi kawan, menjalankan projek menjejaki bazaar Ramadhan Bandar Tasik Puteri yang terletak di Puteri Central Park (PCP). Memang agak jauh jugak laa dari blok19. Rasanya lebih jauh dari jarak larian 1murid 1sukan hari tuu. *okayh, drama!


Tapi memang serius, jauh! Letih jugak kayh. Tapi bila sudah sampai di bazaar, memang laa terus lupa semua kan. Maklum laa, makanan depan mata. Tiba-tiba rasa macam ada satu tenaga mengalir memberikan semangat. Ada jugak laa dua tiga kali kami tawaf bazaar tuu. *tidak senonoh betul kan. Tapi kami tidak laa beli makanan ikut nafsu kan. Beli mana-mana yang berkenan jerr. *yang berkenan tu laa yang banyak. alerrr..


Pastu, waktu balek, konon-konon ambil jalan singkat ikut laluan kawasan rekreasi. Dan, cuba teka! Kami terserempak dengan ular. Tapi tiada laa besar gilak kan. Scary! sudah laa waktu tuu, aku satu orang jak yang nampak ular tuu. Owhh. memang laa rasa macam mau lari seperti halaju cahaya. Rasanya memang tidak bernafas sampailaa keluar dari kawasan tuu..


Lepastu terserempak pula dengan budak-budak comel (abang, kakak, adik) yang mau pergi ke bazaar ikut laluan yang ada ular tuu. Owhh. memang laa aku neyh tidak sampai hati biar budak comel tu lalu situ.


Aku : adek mau ke mana?
Abang comel : bazaar.
Aku : adek ikut jalan bawah yer. Jangan ikut jalan neyh. Jalan neyh ada something *macam laa budak tu tau apa tu something
Abang comel : Ada apa? *sambil mengintai
Aku : Ada sesuatu yang bahaya. *tidak berani mau sebut ular.
Abang comel : Okayh. *sambil ikut jalan bawah.
Aku : Tapi ikut jalan tepi tau. Jangan pergi ke jalan raya. *risau dengan kereta yang banyak-banyak
Adik comel : Akak, kat atas tak bahaya. Kat atas tak ada kereta. *sambil tunjuk laluan berular.
Aku : .... *memang laa xda kereta, tapi ada ular

Pastu tiga beradik yang comel neyh pown pegi bazaar ikut jalan bawah. Semoga mereka bertiga selamat sampai ke destinasi diorang. =)


Kami pown meneruskan perjalanan balik ke rumah sambil gelak-gelak tidak percaya yang kami sanggup jalan sejauh itu semata-mata mau ke bazaar. Aisehh..

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

4.8.11

discussion between us teacher-to-be

Assalam.. =)


nah, malam neyh, lepas penatpenat buat lesson plan and slide, buka laa mukabuku sambil karaoke lagulagu favorite..


And that's when my gorgeous friends post something that really interesting to be discuss about. This is our opinion. No offence to those who didn't agree. Lain orang, lain cara berfikir kan..


So, lets check it out!








 

p/s: don't mind the broken english that we used.
︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

2.8.11

fasting month

assalam..=)


Just read another blog about ramadhan. Tahun neyh bukan tahun pertama aku menjalani ibadah ramadhan diperantauan. (when I think about it, my situation better than those who at oversea). Rasa sedeyh okayh bila terpaksa bangun sahur untuk masak tiap pagi. *nampak benar aku malas masak sahur. Tapi memang rindu gilak mau bangun sahur makan dengan family. Seronoknya for those yang cuti empat bulan kan. haisshh.. Aku pulak terpaksa menjalani praktikal di sini. 


Dan tempat neyh bukanlaa seronok sangat untuk berpuasa di sini. Kenapa? Bazaar tiada! owhh.. waktuwaktu neyh laa aku merindui bazaar kuo! waaaa... So, memang laa bingung mau berbuka dengan apa. cisss.. Niat untuk berbuka dengan pelbagai juadah dan kuih muih terpaksa simpan kemas dalam hati sebab TAK TAHU MANA MAU CARI!! waaaaa.. *aku nak meroyan kat sini boleh tak?


Apa yang aku merepek neyh? nampak benar aku tengah lapar kan.. tapi kann.. aku paling geram bila orang suka menggunakan alasan berpuasa untuk dia bermalasmalasan. Suruh belajar jak pown. bukan suruh bersukan or pergi sapu sampah disekitar kawasan sekolah. Rasanya daripada merayau tidak tentu pasal dalam kawasan sekolah, baek duduk diamdiam dalam kelas. Lagi berfaedah. kan. kan. kan.


Nahh.. aku bagi gambar bazaar kuo! waaaa...

tengok ramai gila manusia kan..



haaa.. banyak pilihan sampai tak tau nak pilih makan apa..



waaa.. serious aku rindu dengan ini bazaar!




laku gilaa kan.. macam neyh laa gaya nya bila masih awal puasa..
bila dekat habis, memang dah xda orang datang..


cepat laa masa berlalu. Aku mau balek Tawau! puasa di Tawau pulak..

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}