It's me!!

My photo
aku adalah seorang gadis biasa yang suka merepek dan merapu tentang perkara yang menarik perhatian aku. Apa yang aku tulis adalah berdasarkan apa yang aku nampak, apa yang aku dengar dan apa yang aku rasa.

26.12.12

High School Reunion

Assalamualaikum..
Salam Sejahtera..


"10 tahun akan datang kita buat reunion"
"Sure!!"
"Mesti buat!"
Angguk.


Fuhhh..
Itu 6 tahun lalu.
Waktu umur baru 17.
Lepas SPM.


"Waktu tu mesti semua sudah ada anak."
"Awww.."
"Masing-masing sudah ada kerja."
"Jangan lupa introduce husband masing-masing."


Sekarang ramai yang sudah habis belajar.
Bertebaran di muka bumi mencari kerja tetap.
Dan ada jugak dua tiga kerat yang sudah kahwin.
Ada jugak yang sudah beranak pinak.


Awww lagi.
Aku masih di sini.


Kalau dulu, 10 tahun tu dianggap lama.
Tapi lepas 6 tahun dan kami masih begini...
Adakah kami akan begini juga lepas 10 tahun?


Owhh..tidak!!


Well, maybe at least ada kerja tetap laa.
Takkan pergi reunion pun masih pakai tajaan pama kan.


Haish..


︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

22.12.12

whoaaaa..

Assalamualaikum
Salam Sejahtera


Whoaaaa..!!!! Lama gila tidak melepaskan rindu jenjalan menyemak blog orang lain..
Dah blog sendiri pun tidak terjenguk..
Ehhh..


Last post entry bulan Jun..
Sekarang bulan Disember okayh..
Yaa ampunn cintaaa...
Betapa lama gila aku tidak meninjau perkembangan dunia luar..
Dunia luar ker dunia maya?
Buka pesbuk pun pakai phone jer..
Tu pun malas komen apa-apa..
Post pun kadang-kadang..
Dulu rajin jugak tweet..
Sekarang penyakit malas datang balik.
Tak faham betul aku..


Baiklah!
Tinggal beberapa hari lagi masuk tahun baru.
Maksudnya sudah setahun aku duduk rumah goyang kaki.
Membesarkan badan jer kerja.
Bayangkan laa seluar yang aku pakai waktu belajar aku dah tak boleh sarung kat badan.
Dulu siap longgar-longgar lagi. 
Maklum laaa, mau pakai masuk kampus kan.
Sekarang..sekarang..sekarang..
Sedekah jer dengan adik-adik yang masih slim.


Kalau laa update blog boleh buat orang jadi kurus..
Tak adalah blog ni terabai.
kan. kan. kan.

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}