It's me!!

My photo
aku adalah seorang gadis biasa yang suka merepek dan merapu tentang perkara yang menarik perhatian aku. Apa yang aku tulis adalah berdasarkan apa yang aku nampak, apa yang aku dengar dan apa yang aku rasa.

29.8.13

BLOG BERABUK!

Assalamualaikum..
Salam Sejahtera..


Berbalik kepada tajuk entry, blog berabuk..
hahaha..
tak tahu mana silapnya, tapi blog ni memang terabai since long time ago..eh?


So, sekarang aku dah bergelar guru.
Baru dua bulan.
Posting Sabah jugak.
Daerah lain.
Nak kata best, tak jugak.
Nak kata tak best, tak jugak.
Up and down laa.
Kadang ok, kadang tidak.


Tiba-tiba rasa malas buat ayat.
Until next time..
hahaha..

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

12.1.13

Doubts

Assalamualaikum..
Salam Sejahtera..


Kau pernah terfikir,
yang kau mungkin akan jadi sahabat baik musuhmu dulu?
yang kau dan sahabatmu kini hanya kenalan biasa?
yang rancangan masa depan kau bukan mudah untuk dilaksana?
yang bahawa apa kau buat selama ni terlalu sukar untuk diteruskan?
yang kau meragui segala yang telah kau lalui?


Masa depan bukan hak kita,
untuk kita tentukan sesuka hati.
Masa depan kadang-kadang hanya mimpi
walau usaha itu ada.
Masa depan yang menghiasi ruangan 'cita-cita saya',
kabur sekabur-kaburnya.


Adakah aku benar memilih untuk berhadapan dengan manusia?
Atau aku lebih rela menghadap skrin komputer 24/7?
Atau aku lebih suka dengan kerja berat memegang alat berkuasa tinggi?


Dan bila kau ada terlalu banyak masa untuk berfikir.
Terlalu banyak masa untuk menimbang balik keputusan yang kau sudah buat.
Terlalu banyak ruang dan waktu untuk mengimbau perjalanan hidup masa lampau.
Doubts akan timbul.
Disitu saatnya bila kau takut melangkah kehadapan.
Kembali berfikir, adakah ini yang terbaik?

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}

1.1.13

2013

Assalamualaikum
Salam Sejahtera


Tak payah nak wrap-up sangat laa 2012.
Bukan ada benda best jadi pun.


So, welcome 2013!

︱❤ Thanks for reading ❤︱drop your comment okayh {。^◕‿◕^。}